ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΒΑΛΑΣΙΔΗ!!!ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΟΥΣ!!!ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ!!!

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ-ΟΠΕΡΕΤΑ.

Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πλήρη "σουλτανοποίηση" του Ερντογάν είναι ο στρατός, ο οποίος στην Τουρκία διαθέτει μεγάλη ισχύ και στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να μειώσει την δύναμη αυτή ήταν η μαζική αποστρατεία αντιτιθέμενων αξιωματικών που κάτω από ομαλές συνθήκες ήταν αδύνατον να γίνει.
Σχεδίασε λοιπόν μια παρωδία πραξικοπήματος, το οποίο αφ' ενός μεν θα ήταν εύκολο να καταστείλει, αφ' ετέρου θα του έδινε το δικαίωμα να φυλακίσει και να αποστρατεύσει μεγάλο αριθμό ανεπιθύμητων στρατιωτικών. Ισχυροποίησε την θέση του και έδωσε σε στρατό και λαό ένα παράδειγμα προς αποφυγήν.
Η άποψή μου αυτή βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία:
·        Ένα πραξικόπημα δεν εκδηλώνεται στις 10 το βράδυ, όταν σχεδόν κανείς δεν κοιμάται και οι περισσότεροι παρακολουθούν τηλεόραση ή ραδιόφωνο. Ξεκινάει στις 2 μετά τα μεσάνυκτα, όταν «όλη η φύση ησυχάζει».
·        Από τις πρώτες ενέργειες είναι η ταυτόχρονη σύλληψη προέδρου, πρωθυπουργού, υπουργών και άλλων «επικίνδυνων» για το εγχείρημα πολιτικών, πράγμα που δεν έγινε και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Ερντογάν να βγάλει τους οπαδούς του στους δρόμους.
·        Καταλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις των ΜΜΕ, τα οποία μεταδίδουν μηνύματα και διαγγέλματα του τύπου «ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας», «απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους», κλπ. Στην Τουρκία μετέδιδαν μήνυμα του Ερντογάν από το κινητό του και κόσμο στους δρόμους εναντίον αρμάτων μάχης.
·        Διακόπτονται οι επικοινωνίες με σταθερά και κινητά τηλέφωνα και μέσω διαδικτύου, το οποίο επίσης δεν έγινε, ενώ υπάρχει τρόπος να γινόταν σχετικά εύκολα.
·        Καταλαμβάνονται τα κτίρια των γενικών επιτελείων, στα οποία εγκαθίστανται οι πραξικοπηματίες και από εκεί στέλνουν διαταγές με σήματα σε σχηματισμούς και μονάδες. Ούτε αυτό έγινε.
·        Εξασφαλίζεται η συνεργασία στρατού-αστυνομίας και όχι να βλέπουμε από τηλεοράσεως συλλήψεις αξιωματικών από αστυνομικούς.
Το γεγονός ότι υπήρχαν νεκροί και τραυματίες μικρή σημασία έχει σε μια χώρα που η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει και πολλά. Ο Ερνταγάν εξήλθε νικητής και ισχυρότερος έναντι των αντιπάλων του.
    

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ.

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ εα-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

ΜΕΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

loading...
Από το Blogger.