ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ πήγαν οι Έλληνες επιχειρηματίες!!!ΟΥΤΕ που ΤΟ φαντάζεστε!!!


\

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ πήγαν οι Έλληνες επιχειρηματίες!!!ΟΥΤΕ που ΤΟ φαντάζεστε!!!«Καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου 2007 - 2014, η Ελλάδα αποτελεί μακράν τον πρώτο ξένο επενδυτή στην Αλβανία», αναφέρει ο «Οδηγός Επιχειρείν στην Αλβανία» του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της πρεσβείας μας στα Τίρανα.

Oι τρεις πρώτοι επενδυτές στην Αλβανία είναι η Ελλάδα  (25,68%), ο Καναδάς (16,57%) και η Ιταλία (11,56%), ως προς το συνολικό απόθεμα άμεσων ξένων επενδύσεων. «… μεγάλες ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία έχουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα (πχ. ΑΝΤΕΑ/ΤΙΤΑΝ, ANDROMEDA, MICA-KORCA/Καπνική Μιχαηλίδης), συμβάλλοντας θετικά στο εμπορικό ισοζύγιο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της» όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο.

Οι κυριότεροι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι ελληνικών και ομογενειακών συμφερόντων επιχειρήσεις είναι οι τραπεζικές υπηρεσίες, οι κατασκευές, η βιομηχανία γενικότερα, οι υπηρεσίες υγείας, οι τηλεπικοινωνίες, το εμπόριο, η εκπαίδευση καθώς και άλλες υπηρεσίες.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία ήταν σε ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια και οι πόροι των εταιρειών ήταν περιορισμένοι, οι ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία διπλασιάσθηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα (2011: 507,45 εκατ. ευρώ).

Τονίζουμε επίσηςότι  οι Έλληνες επιχειρηματίες, παρά τις δυσκολίες και την αστάθεια στο αλβανικό επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, παραμένουν στην αλβανική αγορά με δυναμική και αυξανόμενη επενδυτική παρουσία. Βλέπουμε δηλαδή ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι τόσο δυσμενές, που οι επιχειρηματίες προτιμούν να επενδύσουν στην Αλβανία παρά στην Ελλάδα. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη;
 voicenews

Από το Blogger.