ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;

Νίκου Αλικάκου  Προέδρου ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Η σημερινή κρίση όπως είναι γνωστό δεν είναι μόνον οικονομική αλλά κοινωνική , πολιτική και θεσμική. Όταν όμως μια χώρα, μια κοινωνία, παρουσιάζει χαρακτηριστικά γενικευμένης κατάπτωσης δεν βρίσκεται σε κρίση. Βρίσκεται σε παρακμή. Και αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη φοβερή λαίλαπα των ημερών θα πρέπει να παραδεχθούμε πρώτα απ΄όλα την παρακμή που βρίσκεται το Έθνος μας. Και ίσως το απόλυτο και φοβερό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε. Δεν θα είναι υπερβολή να υποστηριχθεί  ότι η παρακμή αυτή και οι συνέπειές της θα αποτελέσουν  τα καθοριστικά στοιχεία της νεότερης εθνικής μας ιστορίας. 
Η οικονομική δυσπραγία, κάτω από τη φοβερή πίεση των ξένων δανειστών, αποκάλυψε με έντονο τρόπο όλες τις παθογένειες και τις αδυναμίες του σύγχρονου ελληνικού βίου σε όλες τις πτυχές του. Στην πολιτική , στο κράτος , στην κοινωνία. Είναι βέβαιο πως πολλοί αντιλαμβάνοντο τα αδιέξοδα που είχε φέρει η μεταπολίτευση σε όλο το φάσμα του βίου μας αλλά η ευμάρεια , το υψηλό βιοτικό επίπεδο , μαζί με τον καταναλωτικό και εσωστρεφή τρόπο ζωής μας δεν άφηνε το περιθώριο να ακουσθούν φωνές που προετοίμαζαν για αυτά που θα επακολουθούσαν .
Σήμερα όλοι μας  θέτουμε  ερωτήματα πως φθάσαμε ως εδώ και τι έφταιξε. Πρόκειται ίσως για κάποιο σχέδιο; Και ποιοι το εκπόνησαν και ποιοι το εφαρμόζουν; Υπάρχει συνείδηση εφαρμογής σχεδίου ή όχι; Στα ερωτήματα αυτά κεντρική σημασία έχει η στάση του καθενός πολίτη στην Ελλάδα. Εμπιστεύεται αυτό το πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε την πατρίδα μας και εξακολουθεί να την κυβερνά; Πιστεύει πως εξυπηρετούνται , με την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα, τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα; 
Υπάρχει μέλλον αισιοδοξίας για τη νεολαία μας και το λαό μας μέσα σ΄ αυτή  την καταιγίδα  που σαρώνει τις νεανικές και λαϊκές ελπίδες; Αν το εμπιστεύεται τότε έχει καλώς και δικαιούται να ελπίζει. Αν όμως έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς τις πολιτικές , τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα τότε  κάτι πρέπει να κάνει. Και ο μόνος τρόπος , μέσα στους όρους και στους κανόνες του δημοκρατικού πολιτεύματος, είναι να  δραστηριοποιηθεί πολιτικά.
Αλλά σε ποια πολιτική ιδεολογία κανείς να πιστέψει και να αγωνισθεί; Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα . Οι πολιτικές ιδεολογίες έχουν απαξιωθεί. Οι πολίτες σε όλο το Δυτικό κόσμο αδιαφορούν για τις  κομματικές και πολιτικές ιδεολογίες. Κάτω  από τον  αδυσώπητο οικονομικό ανταγωνισμό οι ιδεολογίες έχουν καταρρεύσει. Δεν παρουσιάζουν καμιά γοητεία . Φάνηκε ολοκάθαρα πως δεν ήταν τίποτα άλλο παρά προτάγματα εξαπάτησης των πολιτών. Από την άλλη πλευρά η  ευρωπαϊκή ιδέα, η ελπίδα εκατομμυρίων πολιτών σε όλη την Ευρώπη, έχει υποστεί βαθιές ρωγμές. Το κίνημα του λεγόμενου ευρωσκεπτικισμού αυξάνει σε όλους τους λαούς . Το οικοδόμημα είναι αμφίβολο αν θα αντέξει.
Τι μένει λοιπόν; Νομίζω πως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την αξεπέραστη αξία των παραδόσεων και των εθνικών πηγών κάθε λαού.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο για να μας κρατήσει και να ξαναβρούμε το δρόμο της προόδου και της ευημερίας παρά ο εσωτερικός πλούτος των παραδόσεών μας. Οι ιδεολογίες έχουν υποχωρήσει, είναι ανύπαρκτες. Στην πραγματικότητα πέθαναν. Μένει μόνο να ξαναβρούμε τα συστατικά της ελληνικότητος και με αυτά να αγωνισθούμε . Είτε σε μια ενωμένη Ευρώπη αλληλοσεβασμού των Λαών είτε όχι. Η αγάπη προς την Πατρίδα, η πίστη μας στην Ορθοδοξία που στάθηκε η σωσίβια λέμβος στις πιο δύσκολες στιγμές μας, η υπεράσπιση των πανίσχυρων  δεσμών της ελληνικής κοινωνίας αλλά και η σταθερή μας προσήλωση προς την αληθινή  δημοκρατία και την ελευθερία  είναι η μόνη τελεσφόρος,  κατά την άποψή μας, πολιτική ιδεολογία.      
Είναι κοινή διαπίστωση σήμερα ότι την τελευταία εξαετία το ανυπόφορο βάρος της μνημονιακής πολιτικής το υπέστησαν εκατομμύρια Έλληνες ανήκοντες κατά βάση στα λαϊκά στρώματα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια εξοργιστική πολιτική ,που εφαρμόσθηκε από όλες τις κυβερνήσεις και  στηρίχθηκε στην απλή επιλογή « ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟ ΛΑΟ» . Εξαιρώντας ή απαλλάσσοντας όλους τους υπεύθυνους που στην πραγματικότητα με τις άφρονες πολιτικές τους στην μεταπολιτευτική περίοδο  οδήγησαν σήμερα  τα ελληνικά νοικοκυριά στην χρεοκοπία. Διότι ο Λαός έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Έχει  όμως διασωθεί το πολιτικό σύστημα και τα  εξαρτώμενα από αυτό  δημοσιογραφικά και οικονομικά στηρίγματά του. 
Σήμερα η Πατρίδα μας ανήκει στην χορεία των δημοκρατικών ευρωπαϊκών χωρών και παρά την καταρρακωμένη αξιοπιστία  της δημοκρατίας μας κάθε άλλη σκέψη είναι αυτόχρημα αδιανόητη.
Πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Θα ακολουθήσουμε νομοτελειακά τη μοίρα μας με οδηγό μας το «σώζων εαυτόν σωθήτω». Είναι διαπιστωμένη η καθολική σχεδόν απογοήτευση των Ελλήνων από το αδιέξοδο της δημοκρατικής διαδικασίας. Όσες πολιτικές ηγεσίες υποσχέθηκαν λύσεις  προς το Λαό και απέσπασαν την ψήφο του απεδείχθησαν ανυπόφοροι ψεύτες μέχρι προκλητικής αισχρότητος.
Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Η κολοσσιαία  δύναμη της ψήφου μας  εξακολουθεί και βρίσκεται  στα χέρια μας . Η οποία μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Οι εποχές αλλάζουν μαζί και οι τρόποι αντίδρασης. Οι ψυχολογίες και οι βαθύτερες δομές  παραμένουν  οι ίδιες. Σήμερα όλοι όσοι στο εκλογικό σώμα μοιράζονται αυτές τις σκέψεις έχουν - δικαίως-  στρέψει την πλάτη τους, προς αυτό το ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα, με την αποχή τους. Μπορούν όμως να διαδραματίσουν εθνικό ρόλο μέσα στο πλαίσιο του πολιτεύματός  μας,  ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα, διότι αποτελούν μια σημαντική πολιτική δύναμη του εκλογικού σώματος . Να επιλέξουν μαζικά ένα αγνό και πατριωτικό πολιτικό κόμμα και να παρέμβουν με σύγχρονο, δημοκρατικό αλλά και αποτελεσματικό τρόπο.
Το πολιτικό κόμμα όμως αυτό υπάρχει .O ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Ένα πατριωτικό, δημοκρατικό και κοινωνικό πολιτικό κόμμα που μπορεί να εκφράσει όλους τους Έλληνες μακρυά από συμπλέγματα και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Μια σοβαρή, ρεαλιστική πολιτική επιλογή χωρίς ακραίο , αλλοπρόσαλλο και διχαστικό λόγο.  Χωρίς να προτάσσει την πολιτική της βίας. Με ευθύνη και σοβαρότητα μπορεί μέσα από τις τεράστιες δυνατότητες του νομικού οπλοστασίου να τιμωρήσει το ατιμώρητο έγκλημα της μεταπολίτευσης. Της ληστείας του δημοσίου χρήματος.
Ο κάθε έντιμος και υπεύθυνος πολίτης που  αναζητά λύσεις για τον τόπο του μπορεί  να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (http://www.syndesmosee.org/και στην κρίση του είναι να παραμερίσει  όλες τις ευεξήγητες αλλά άδικες αντιρρήσεις του και να δώσει την ψήφο του όταν έρθει η ώρα . Δεν πρόκειται να διαψευσθεί  ούτε να εξαπατηθεί.
(*) Ο Νίκος Αλικάκος είναι υποστράτηγος εα και νομικός. Από τους ιδρυτές του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και πρώτος πρόεδρος του.     

                                                                                                                                       

    


Από το Blogger.