ΤΩΡΑ!!!ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ!!!Μόνο που έχει αφήσει πίσω του συντρίμμια!!!!Τελικά βρέθηκε ο ‘ένοχος’ για τα λάθη που έκανε το ΔΝΤ στην ελληνική τραγωδία, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση του θεσμού. Το ονοματεπώνυμο αυτού. ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ.
 
Η έκθεση που συντάχθηκε από ανεξάρτητη υπηρεσία, επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα καινούργιο από τα όσα ήδη γνωρίζαμε, επιβεβαιώνει όμως ιστορικά τις μεγάλες «αμαρτίες» που κουβαλάει το Ταμείο στις πλάτες για την ιστορική περίοδο περί του 2010 όταν η Ελλάδα πρωτομπήκε στα μνημόνια.

Ωστόσο αποκωδικοποιώντας τα σημεία κλειδιά της έκθεσης έχουμε 3 δεδομένα που πρέπει να αναφέρουμε.

1. ο ΔΝΤ «σιγόνταρε» τους Ευρωπαίους στην στρατηγική που η Ευρώπη είχε ήδη χαράξει για την Ελλάδα το 2010. Επί ημερών Στρος Καν το Ταμείο μετατράπηκε επί της ουσίας σε «ουρά» της Κομισιόν, ΕΚΤ και Βερολίνου παραιτούμενο από οποιαδήποτε προσπάθεια να επιβάλλει τους δικούς του όρους ως προϋπόθεση για την χρηματοδοτική συμμετοχή του στο ελληνικό μνημόνιο. Κοινώς το Ταμείο δεν επέμεινε τότε, στο κούρεμα του χρέους.

2. το Ταμείο επί Στρος Καν- το 2010 και μέχρι και τα μέσα του 2011- ήταν πολιτικά υποχωρητικό απέναντι στους Ευρωπαίους. Στήριζε πολιτικά τις επιλογές της Ευρώπης για την διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και έβαζε πλάτη ώστε να συντηρηθεί μία ωραιοποιημένη εικόνα ψευδαισθήσεων ότι το πρώτο μνημόνιο. Φυσικά δεν εξηγείται το γιατί έγινε κάτι τέτοιο, ωστόσο θα θυμίσουμε πως  ο Στρος Καν, αν δεν είχε ξεσπάσει το σεξουαλικό του σκάνδαλο στη Νέα Υόρκη, θα ήταν υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

3. μέχρι σήμερα διατυπώνονται ισχυρές επιφυλάξεις για το αν ήταν ενδεδειγμένη η επιλογή να στηριχθεί η Ελλάδα εντός του ευρώ εφαρμόζοντας το πείραμα της εσωτερικής υποτίμησης χωρίς καμία ευελιξία που θα συνεπαγόταν η μη ιδιότητα μέλους της στην Ευρωζώνη. Οι δύο λέξεις «έλλειμμα ευελιξίας» διατυπώνονται συχνά στην έκθεση, γεγονός το οποίο έχει την σημασία του και ερμηνεύεται ως απόπειρα, για έξοδο του ΔΝΤ από την Ελλάδα σε περίπτωση αποτυχίας του Τρίτου Μνημονίου.

Μάλλον, λοιπόν η έκθεση αυτή είναι η αρχή του τέλους για το ΔΝΤ και την Ελλάδα. Μόνο που και να φύγει έχει αφήσει πίσω του συντρίμμια…
voicenews
Από το Blogger.