ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!ΤΟΝ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ!!!ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ!!!Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ!!!ΖΗΤΗΣΕ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ!!ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ!!!

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ.
ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΘΑ «ΠΕΣΕΙ» ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.
 
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Έγινε λοιπόν ένα Πραξικόπημα στην Τουρκία, που προς στιγμήν και από αυτά που μαθαίνουμε από τα Τουρκικά κυρίως μέσα, τα οποία σαφώς ελέγχονται από τον Ερντογάν, φαίνεται πως «απέτυχε».
Για να μιλήσει όμως οποιοσδήποτε γι’ αυτό το Πραξικόπημα και να είναι απολύτως ακριβή αυτά που θα πει, θα πρέπει να γνωρίζει τα πάντα και από τις δύο μεριές. Και από την μεριά των πραξικοπηματιών και από την μεριά της Κυβέρνησης του Ερντογάν, κάτι που προς παρόν είναι αδύνατον.
Οπότε όποιος σέβεται καταρχήν τον εαυτό του και κατ΄επέκτασιν τους αναγνώστες, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις αναλύσεις του, διότι, αφού δεν έχουμε ενημέρωση και από τις δύο μεριές, ότι γράφουμε είναι απλά δικές μας εκτιμήσεις..
Διαβάσαμε λοιπόν αναλύσεις επί αναλύσεων, που ήταν για γέλια και για κλάματα μαζί. Προσωπικά διάβασα και συγκράτησα τις δύο σοβαρότερες αναλύσεις, από τους δύο θεωρώ καλύτερα ενημερωμένους για την σημερινή πολιτική κατάσταση της Τουρκίας.
Την ανάλυση απο το PKK που βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με την Τουρκία,
http://www.triklopodia.gr/kaliteri-analisi-katastasis-stin…/
Και την ανάλυση του επίσης έμπειρου στα γεωπολιτικά της Τουρκίας, Σάββα Καλεντερίδη.
https://www.youtube.com/watch?v=nX0KRPv4-qI
Με βάση αυτές τις αναλύσεις και βάζοντας τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε όλοι, ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ, εκτιμώ πως η διαφαινόμενη νίκη του Ερντογάν είναι απόλυτα πλασματική και το κεφάλι του θα «πέσει» και πολύ σύντομα.
Αυτό προκύπτει από την εξής ανάλυση:
Κατ αρχήν μιλάμε για ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ πραξικόπημα, που επιτρέψτε μου να πω, πως ούτε ο ίδιος ο Ερντογάν δεν θα πίστευε, πως θα έχει αυτήν την θετική για τον ίδιο εξέλιξη.

Γιατί αυτό συνέβεί, την στιγμή που ο ίδιος έχει εγκαταλείψει την Τουρκία και περιφέρεται αεροπορικώς στην Ευρώπη, ζητώντας άσυλο πρώτα στην Γερμανία και κατόπιν στην Ιταλία, αφού γνωρίζει πως ο στρατός τον ψάχνει παντού στην Τουρκία για να τον σκοτώσει.
Είναι βέβαιο πως ο Ερντογάν γνώριζε για το πραξικόπημα, διότι δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση, να έχει προετοιμαστεί ένα τέτοιας έκτασης πραξικόπημα, με συμμετοχή χιλιάδων αξιωματικών και οπλιτών όλων σχεδόν των σωμάτων και της Αεροπορίας και των τεθωρακισμένων και των καταδρομέων και του ναυτικού και των ελικοπτέρων, και να μην έχει πέσει τίποτα στην αντίληψη της ΜΙΤ, την οποία ελέγχει ο Ερντογάν.
Είναι και θεωρητικά και πρακτικά απίθανο να μην γνώριζε, ειδικά στην σημερινή εποχή της ταχύτατης μετάδοσης των πληροφοριών και της απόλυτης ρουφιανιάς.
Οπότε γνώριζε, αλλά το μόνο που μπορούσε να κάνει, είναι να κρύβεται από τις 9 Ιουλίου, γιατί όταν γνωρίζεις πως έχεις απέναντι σου όλον σχεδόν τον στρατό, δεν μπορείς να αισιοδοξείς για τίποτα.
Οι συμμετέχοντες δηλαδή στο πραξικόπημα, μπορεί να ήταν ένα μικρό μέρος του Τουρκικού στρατού, αλλά είχαν την σιωπηλή συγκατάθεση όλου σχεδόν του στρατεύματος, που φυσικά γνώριζε για το πραξικόπημα και δεν θα αντιδρούσε, όπως και δεν αντέδρασε.
Αυτό το γνωρίζουν και οι πραξικοπηματίες και όλα τα «λάθη» που έκαναν, ήταν απλά επειδή ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Τί σημασία έχει δηλαδή, τι ώρα θα κάνεις το πραξικόπημα, όταν ξέρεις πως όλος ο στρατός είναι μαζί σου και δεν υπάρχει καμία δύναμη για να σ’ εμποδίσει;
Τα ασυνήθιστα λοιπόν για πραξικόπημα «λάθη» που έκαναν , δεν ήταν λόγω απειρίας ή ερασιτεχνισμού των κατά γενική ομολογία ικανότατων Τούρκων αξιωματικών, αλλά επειδή υπερεκτίμησαν την δύναμή τους, αφού ο Ερντογάν ήδη την τελευταία εβδομάδα πριν το πραξικόπημα, είχε τραπεί σε φυγή.
Ξεκινώντας λοιπόν το πραξικόπημα και μέσα στις δύο πρώτες ώρες, ο Ερντογάν είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ, όπως ακριβώς το είπε και ο Σάββας Καλεντερίδης. Και ήδη έχει φύγει από την Τουρκία με πολιτικό αεροσκάφος και ψάχνει άσυλο στην Ευρώπη. http://www.iefimerida.gr/…/apo-hora-se-hora-anazita-asylo-o…
Και εκείνη την στιγμή, συμβαίνει κάτι που κανείς δεν το περιμένει από τους πραξικοπηματίες και γυρίζει αυτόματα την «πλάστιγγα» προς την πλευρά του Ερντογάν.
Είναι το τηλεοπτικό διάγγελμα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ υπέρ του Ερντογάν, που κάνει ο Τούρκος διοικητής της 1ης στρατιάς Umit Dundar, που δηλώνει ότι ο τουρκικός στρατός δεν υποστηρίζει το πραξικόπημα.
Αυτό όμως είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ γιατί όλος σχεδόν ο στρατός υποστήριζε το πραξικόπημα.
Ο λαός όμως δεν ξέρει, ότι αυτό είναι ψέμα προπαγάνδας. Και οι φανατισμένοι Ισλαμιστές που είναι οι οπαδοί του Ερντογάν, μαζί με τους «γκρίζους λύκους», ακούνε τον «ηγέτη» τους μέσα από το διαδίκτυο και βγαίνουν στους δρόμους, αφού νομίζουν πως πρόκειται για πραξικόπημα λίγων αντιφρονούντων.
Εκεί «χάθηκε» το πραξικόπημα, γιατί από εκείνη την στιγμή ο στρατός έχει δύο επιλογές: Ή να θερίζει με τα πολυβόλα πολίτες, μέχρι να πειστούν πως πρέπει να φύγουν γιατί ότι κινείται στον δρόμο εκτελείται, οπότε θα μιλάγαμε για επιτυχία του πραξικοπήματος, αλλά με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς πολίτες, ή να κάνουν πίσω και να ξεχάσουν το πραξικόπημα.
Έκαναν πίσω λοιπόν και ξέχασαν προς στιγμήν το πραξικόπημα και ο Ερντογάν, που την μία στιγμή πέταγε πάνω από την Ευρώπη ζητώντας άσυλο, γύρισε το αεροπλάνο και προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, που ήδη το είχαν ανακαταλάβει οι αστυνομικές δυνάμεις.
Προσέξτε: ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, όχι ο στρατός. Γιατί όλος ο στρατός ήταν με τους πραξικοπηματίες και αυτό το γνωρίζει ο Ερντογάν.
Γι’ αυτό και δεν τον εμπιστεύεται τον στρατό.
Τις συλλήψεις στρατιωτικών, κανονικά, δεν τις κάνει ποτέ η Αστυνομία, αλλά τις κάνει η Στρατιωτική αστυνομία.
Εδώ βλέπουμε ότι όλες τις συλλήψεις, ακόμα και μέσα στην Νατοϊκή βάση του Ινσιρλίκ, τις κάνει η ....Αστυνομία
.
Βλέπουμε τους στρατιωτικούς κρατούμενους, να τους ανακρίνει και να τους κρατάει η Αστυνομία. Όχι ο στρατός. Και επειδή η Αστυνομία δεν έχει υποδομές για κρατήσεις χιλιάδων «αιχμαλώτων», τους κρατάει φυλακισμένους σε γήπεδα και σε κοτέτσια.

Αυτό που έκαναν λοιπόν οι πραξικοπηματίες, να αφήσουν ελεύθερη την τηλεοπτική και διαδικτυακή ενημέρωση, πιστεύοντας ότι θα λειτουργήσει υπέρ τους, αποδείχθηκε μέγα λάθος και απέδειξε παράλληλα την τεράστια δύναμη που έχουν αυτά τα μέσα, διότι ένα ΨΕΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, άλλαξε μέσα σε μία στιγμή, την εξέλιξη του πραξικοπήματος.
Το πραξικόπημα όμως δεν έχει τελειώσει γιατί ο στρατός «βράζει». Ο Ερντογάν δεν κοιμάται ήσυχος, γιατί συνεχώς έχει τον φόβο να μην φάει καμία ρουκέτα στο κεφάλι.
Ο στρατός δεν είναι μαζί του και αυτό το ΞΕΡΕΙ.

Και δεν μιλάμε για ένα πραξικόπημα που έγινε κατά ενός Δημοκρατικού πολιτεύματος. Αλλά για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, που έγινε κατά ενός πολιτικού πραξικοπήματος, που κάνει συνεχώς ο Ερντογάν τα τελευταία χρόνια,
μεταβάλλοντας το πολίτευμα της Τουρκίας σε ένα αυταρχικό Ισλαμικό καθεστώς,
αναδεικνύοντας τον εαυτό του ως τον ένα και ισόβιο αρχηγό, χρησιμοποιώντας γι’ αυτόν τον σκοπό, τα «εργαλεία» της Δημοκρατίας, όπως ακριβώς έκανε και ο Χίτλερ στην Γερμανία, από το 1934 μέχρι το 1938.

Και ο Χίτλερ τότε και ο Ερντογάν σήμερα, αναδείχθηκαν δουλεύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ και έχοντας για υποστηρικτές τους, φανατισμένους ακροδεξιούς οπαδούς.
Αλλά ο στρατός «βράζει» και τίποτα δεν τελείωσε στην γείτονα.
Αλλά τώρα που γύρισε ο Ερντογάν, ξέρει και κάτι άλλο.
Τώρα είναι ή αυτοί ή εγώ.
Γιατί,
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.!!!!!!!

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής
Από το Blogger.