19/6/16

ΟΣΟΙ ΜΕΝΕΤΕ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!!Τώρα ΜΕΓΑΛΟΣ πανικός στο ΚΕΝTPO της Αθήνας!!!Δυστυχώς έγινε ΑΥΤΟ που φοβόμαστε!!!Τώρα ΜΕΓΑΛΟΣ πανικός στο ΚΕΝTPO της Αθήνας !! Δυστυχώς έγινε ΑΥΤΟ που φοβόμαστε «Συναγερμός» για υπέρβαση στο όζον
Καύσωνας & καυσαέριο «πνίγουν» & σήμερα την Αττική 
Ασφυκτικό «κοκτέιλ» δημιουργεί ο καύσωνας που για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ταλαιπωρεί την Αττική. Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του υπ. Περιβάλλοντος στη 1 μετά το μεσημέρι το δίκτυ παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε υπερβασή του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Λιόσια και Θρακομακεδόνες.
 Ενώ ο καύσωνας που «χτυπά» και σήμερα τη χώρα έχει κάνει ανυπόφορη την κατάσταση και το θερμόμετρο «σκαρφαλώνει» πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις μετρήσεις που έγιναν στη μια το μεσημέρι του, καταγράφηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) και συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον, απότο Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.
Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
 «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για το Σάββατο και την Κυριακή, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:
Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ. Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών. Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου... newsbomb.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.