25/6/16

ΣΟΒΑΡΟ!!!Τώρα έκτακτη ανακοίνωση της εφορίας προς όλους!!!

 
Σε ισχύ τίθεται άμεσα η σχετική απόφαση κατά την οποία οι εφορίες δεν θα δέχονται ποσό άνω των 100 ευρώ σε μετρητά ημερησίως αναφορικά με την πληρωμή οφειλών. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο όριο ήταν στα 200 ευρώ. Ως εκ τούτου διευρύνεται ακόμα περισσότερο η χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών ενώ παραμένει η δυνατότητα πληρωμής με επιταγή.
Αυτό προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση ορίζεται ότι "οφειλές προς το Δημόσιο, από οποιαδήποτε αιτία, οι οποίες κατ’ εξαίρεση εξακολουθούν να εισπράττονται από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.)/Ελεγκτικά Κέντρα, καταβάλλονται υποχρεωτικά με επιταγές ή με τη χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών, εφόσον το προς καταβολή - ανά ημέρα - ποσό υπερβαίνει συνολικά τα 100 ευρώ (100 €).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.