Σύμφωνα με τις διαταγές του ΓΕΣ Τα νησιά μας ετοιμάζονται!!!Έβγαλαν Κανόνια σε Λήμνο και τα Α/Α στη Σάμο!!!


Τα νησιά μας ετοιμάζονται!!!Έβγαλαν Κανόνια σε Λήμνο και τα Α/Α στη Σάμο!!!

Σύμφωνα με τις διαταγές του  ΓΕΣ που δείχνει να ανησυχεί για τις εξελίξεις η ΑΣΔΕΝ σχεδίασε και εκτέλεσε ταυτόχρονη Άσκηση των Δυνάμεων των Υπερασπιστών των νησιών μας σε  Σάμο και Λήμνο !
Στη Λήμνο εκτελέστηκαν ταχεία τάξη των Αυτοκινούμενων Πυροβόλων του νησιού και των Αντιαεροπορικών Δυνάμεων και ειδικά σε κυνηγούς Ελικοπτέρων  και Μεταγωγικών Αεροσκαφών !(φώτο)
Tο 3ο 10ήμερο του Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση των Μονάδων Πυροβολικού της 88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ»!
 H εκπαίδευση η οποία περιλάμβανε εκπαίδευση των παρατηρητών πυροβολικού και του προσωπικού των κέντρων διευθύνσεως πυρός (ΚΔΠ) στον εξομοιωτή βολής προκεχωρημένου αξιωματικού παρατηρητή και ασκήσεις ταχείας ανάπτυξης των πυροβολαρχιών και των αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων!
 Την ίδια χρονική περίοδο και συγκεκριμένα από 24 έως 26 Μαϊ 16, στην Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΣΑΜΟΣ», πραγματοποιήθηκε 3ήμερο επιχειρησιακής εκπαίδευσης από το σύνολο των Μονάδων της.
 Μεγάλη σημασία δίνει η ΑΣΔΕΝ στον Αντιαεροπορικό Αγώνα!
 Στο πλαίσιο της δραστηριότητας εκτελέσθηκαν Ασκήσεις μικρών κλιμακίων ημέρα και νύχτα σε αντικείμενα ανταρτοπολέμου και χτυπήματα κατά τη νύχτα  και συνεκπαίδευση με Ε/Π!

Ενώ έγινε και  εκπαίδευση σε στρώση Ναρκοπεδίων  που θα εκτελέσουν τάχιστα  και θα παγιδεύσουν τις ακτές απόβασης σε περίπτωση Κρίσεως !
Τα νησιά μας ετοιμάζονται και καλά κάνουν …Μακάρι να είμαστε έτοιμοι και εμείς !
Από το Blogger.