5/6/16

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!Δισεκατομμύρια ακρίδες απειλούν να «πνίξουν» την Κρήτη!!!Δισεκατομμύρια ακρίδες απειλούν να «πνίξουν» την Κρήτη!!!

Ένα πρόβλημα που είχε καταγραφεί πέρυσι, έχει κάνει και φέτος την…εμφάνιση του, προκαλώντας εύλογα την ανησυχία των πολιτών.

Σμήνη από ακρίδες έχουν εμφανιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Πόμπιας και συγκεκριμένα στο δρόμο από αυτήν προς τα Πηγαϊδάκια και την Ιερά Μονή Απεζανών, σύμφωνα με το creteplus.gr.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τον κ. Φουστανάκη, το πρόβλημα ευτυχώς, αν και υπαρκτό, δεν είναι μεγάλο καθώς στο σημείο όπου έχουν εμφανιστεί οι ακρίδες δεν υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Αν και δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε χωράφια και καλλιέργειες, εντούτοις όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς οι κάτοικοι ανησυχούν. Άλλωστε δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο να βλέπεις μπροστά σου να περνάνε ολόκληρα σμήνη από ακρίδες…

Τρώνε τα πάντα Όπως εξηγούν οι επιστήμονες οι ακρίδες είναι έντομα πολυφάγα. Μπορούν να διατραφούν με αυτοφυή και καλλιεργούμενα φυτά όπως τα σιτηρά, τα ψυχανθή, το βαμβάκι, η πατάτα, καθώς και πολλά κηπευτικά και οπωροφόρα δένδρα.

Έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν προβλήματα από το συγκεκριμένο είδος στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

Αυτό που υπογραμμίζεται είναι πως ένα σμήνος ακρίδων μπορεί να φτάσει και τα 1.500 χλμ. σε μήκος, αποτελούμενο από 50 δισεκατομμύρια έντομα και το βάρος του να φτάνει τους 100.000 τόνους. Η ακρίδα μπορεί να φάει κάθε μέρα όσο το βάρος του σώματός της και να κάνει γενικά μεγάλες ζημιές, ενώ δεν χωρά αμφιβολία πως οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες ευνόησαν την έξαρση αυτού του φαινομένου.
apocalypsejohn.com
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.