24/6/16

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΔΕΙΤΕ!!!Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚΑΡΕΙ!!!Το άρθρο 50 "ακυρώνει" το Brexit!!!ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ!!!!


Μια περίοδος έντονης αβεβαιότητας ξεκινάει για τη Μεγάλη Βρετανία, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Κλειδί για το μέλλον, αποτελεί το άρθρο 50, της Συνθήκης της Λισαβόνας το οποίο, στην ουσία, δεσμεύει οποιαδήποτε χώρα θέλει να φύγει από την ΕΕ. να "μείνει" εντός μέχρι και δύο χρόνια.

Μια κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιήσει το άρθρο με επίσημη κοινοποίηση στην ΕΕ για την πρόθεσή της να φύγει. Στη συνέχεια, υπάρχει μια περίοδος δύο ετών στην οποία διαπραγματεύονται οι όροι της εξόδου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Βρετανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ, καθώς και η συμφωνία εξόδου θα πρέπει να εγκριθεί και από τα υπόλοιπα 27 έθνη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια, μετά την επίσημη έξοδο της Βρετανίας, ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις στις εμπορικές συναλλαγές.

Το κυριότερο θέμα είναι, ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 στην προκειμένη περίπτωση.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ναι μεν η Μεγάλη Βρετανία θεωρητικά αποχωρεί από την Ένωση, αλλά στην πράξη παραμένει παγιδευμένη για δύο χρόνια.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.