Η υπομονή, όπως και η αγάπη, είναι καρπός, δωρεά του Αγίου Πνεύματος!!!Η υπομονή είναι η υπακοή στο θέλημα του Θεού για το κάθε παιδί Του στη γη!!!


Είναι το δώρο του Θεού στον άνθρωπο, που με ταπείνωση τη ζητάει· είναι αυτή που ανοίγει τον δρόμο στην πίστη και στην εμπιστοσύνη στον Θεό και εγκαταλείπεται στη συνέχεια σ᾽ αυτήν και στο μέγα Του έλεος.

 Η υπομονή, όπως και η αγάπη, είναι καρπός, δωρεά του Αγίου Πνεύματος· το Πανάγιο Πνεύμα «ἀναπαύεται» στον άνθρωπο της υπομονής και τον «ἀναπαύει» εσωτερικά, έτσι ώστε ο υποφέρων να φέρει πάντα τους «καρπούς τοῦ Πνεύματος» (Γαλ. ε´ 22), όπως η κληματόβεργα στο κλήμα (Ιωάν. ιε´ 2).
                Η υπομονή είναι η υπακοή στο θέλημα του Θεού για το κάθε παιδί Του στη γη. Για την ηθική τελείωση και πνευματική του σωτηρία ασφαλώς. Γι᾽ αυτό η υπομονή δεν είναι ποτέ αδυναμία. Είναι πάντα η σωτήρια δύναμη. Δύναμη που οδηγεί στον εξαγιασμό του ανθρώπου, γιατί ο Θεός δεν δίνει μόνο την ελπίδα για το αύριο, αλλά και τη σωτηρία σε όλες τις μορφές στο σήμερα, όπως τόσο ωραία διδάσκει η σημερινή ευαγγελική περικοπή.
                Όταν πονάει ο άνθρωπος, δεν σημαίνει πως τιμωρείται για τις αμαρτίες του· σημαίνει ότι δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται στην πίστη του, στην ελπίδα του, στην αγάπη του για τον Θεό, όπως για παράδειγμα ο Αβραάμ. Γιατί ο Θεός σε τελική ανάλυση δεν επιτρέπει σε κανέναν πειρασμό να ξεπεράσει την αντοχή της ανθρώπινης δύναμης (Α´ Κορ. ι´ 13). Και ο Θεός στις επαγγελίες Του είναι πάντα πιστός (Εβρ. ς´ 13-15). Όχι μόνο στον πόνο, αλλά και καθημερινά. Η υπομονή στις συναναστροφές και επικοινωνίες με τους άλλους ανθρώπους είναι δύναμη, ή καλύτερα, η τελειότερη μορφή δύναμης, που είναι η αγάπη γι᾽ αυτούς. Εκείνος που υπομένει είναι μακρόθυμος (Κολ. α´ 11). Είναι εύσπλαχνος, επιεικής, γεμάτος στοργή και αγάπη σε όλους.

(Από τη ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ 2008)
Από το Blogger.