ΤΩΡΑ!!!ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ!!!ΤΑ πράγματα ΑΓΡΙΕΨΑΝ στη Μεσόγειο!!!

ΤΩΡΑ!!!ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ!!!ΤΑ πράγματα ΑΓΡΙΕΨΑΝ στη Μεσόγειο!!!

 
Πόσο τυχαία μπορεί να είναι κάποια πράγματα, την στιγμή που το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος με τους ενεργειακούς θησαυρούς τους ¨κοχλάζουν γεωπολιτικά¨!

Ποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, χαμογελώντας ύπουλα ως συνήθως;

Σχεδόν μετά το τέλος της κοινής άσκησης Ελλάδος –Αιγύπτου συνέβη το θλιβερό αυτό συμβάν...

Ήταν μήνυμα μοχθηρίας από κάποιους ¨κοιτάξτε, είμαστε και εμείς εδώ¨;

ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ και λέμε.

¨Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου με την επονομασία «Αλεξάνδρεια», η οποία διεξήχθη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τις 9 έως τις 15 Μαΐου, με το βλέμμα στραμμένο στην πρόσβαση προς το λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Η συνεκπαίδευση αφορούσε στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, στις διαδικασίες αντιαεροπορικού, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας καθώς και στη συνεκπαίδευση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων. Στην άσκηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μία ομάδα ανορθόδοξου πολέμου, και από αιγυπτιακής πλευράς μία φρεγάτα, ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, δύο πυραυλάκατοι, ένα ναρκοθηρευτικό, μία ομάδα ειδικών δυνάμεων και μαχητικά αεροσκάφη.¨

Οι Ρώσοι έχουν πρόσφατη την μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία τους που συνέβη στο βόρειο μέρος της χερσονήσου του Σινά προς την Μεσόγειο την οποία απέδωσαν σε καθαρή τρομοκρατική ενέργεια της ISIS.

¨Σημειώνεται ότι ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, δήλωσε πριν από λίγο:

«Είναι εξαιρετικά ατυχές που σήμερα ένα ακόμη επεισόδιο συνέβη με αεροπλάνο της Egyptian Airlines. Φαίνεται πως αυτή είναι τρομοκρατική ενέργεια, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 66 πολιτών από 12 χώρες».

Μετά τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν ότι τρομοκράτες κρύβονται πίσω από το δυστύχημα, Ισραηλινοί αναλυτές καταλήγουν στο ίδιο ενδεχόμενο.

Ο ειδικός αεροναυπηγικής Τζέραρντ Φέλντζερ, μιλώντας στους Times του Ισραήλ δήλωσε πως είναι μικρή η πιθανότητα η συντριβή να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

«Μία σημαντική τεχνική βλάβη -η έκρηξη ενός κινητήρα για παράδειγμα- μοιάζει απίθανη», δήλωσε ο ειδικός, επισημαίνοντας πως το αεροσκάφος ήταν σχετικά καινούριο, καθώς ξεκίνησε τις πτήσεις το 2003.

Την ίδια ώρα, ο Φέλντζερ πρόσθεσε πως τα Αirbus A320 έχουν πολύ καλά στατιστικά σε θέματα ασφαλείας, με τον ειδικό να διευκρινίζει πως κάθε 30 δευτερόλεπτα απογειώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο ένα A320.

«Είναι ένα σύγχρονο αεροσκάφος, το δυστύχημα σημειώθηκε εν μέσω πτήσης σε εξαιρετικά σταθερές συνθήκες. Η ποιότητα της συντήρησης και η ποιότητα του αεροσκάφους δεν τίθενται προς αμφισβήτηση σε αυτή την περίπτωση», συμπλήρωσε.

Είναι τέτοια η ροή και η εξέλιξη των γεγονότων που μέχρι να βγει το πόρισμα της μελέτης φαίνεται ότι μπορεί να δούμε ¨και την θάλασσα να παίρνει φωτιά¨!

Αν είναι και το τελευταίο συμβάν τρομοκρατική ενέργεια τότε η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα γεωστρατηγικά ενδεχόμενα...;

Κάποιοι λύσσαξαν με τα εσωτερικά προβλήματα τους και δαγκώνουν σαν το σκυλί πέρα – δώθε.

Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
Από το Blogger.