ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΥΛΗ!!!ΑΝΑΥΔΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!


Με το που μπήκε το 2016 τα ¨προθερμαίνουν εντατικά ¨ για ποιον όμως άραγε;

Είναι οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές των VDV ειδικών σωμάτων.

Τον Μάρτιο του 1999 όλοι έμειναν άναυδοι όταν οι ρωσικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών πιστώθηκαν με μια μεγάλη επιχειρησιακή επιτυχία όταν κατέλαβαν αιφνιδιαστικά πριν τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις το αεροδρόμιο της Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο μετά από μία εκπληκτική πορεία 5 ωρών από την βάση τους στη Βοσνία.

¨ Οι Ρώσοι διαθέτουν 4 Μεραρχίες των 2 συνταγμάτων με 6.000 άνδρες συνολική δύναμη η κάθε μία, 5 ανεξάρτητες ταξιαρχίες, ένα αεραποβατικό σύνταγμα πυροβολικού και ένα σύνταγμα διαβιβάσεων.

Ο ατομικός και ομαδικός τους φορητός οπλισμός ποικίλει με μεγάλη γκάμα διαφόρων διαμετρημάτων.

Οι αποστολές τους είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιες με αυτές των αεραποβατικών στρατευμάτων όλων των χωρών: Υπερκέραση απ’ αέρος, κατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας και διατήρησή τους μέχρι τη συνένωση με άλλες επίγειες δυνάμεις.

Αποτελούν μια ταχυκίνητη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας που μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε μέσα στην εμβέλεια των αεροπορικών τους μέσων. Όπως όλοι οι αλεξιπτωτιστές δεσμεύονται από την ΔΜ (Διοικητική Μέριμνα) έχοντας επάρκεια και αυτοδυναμία για μερικές ημέρες μόνο, χωρίς ανεφοδιασμό.΄ tolmwnnika.blogspot.gr/ 31 Μαρτίου 2014 Οι πληροφορίες που δίνονται για αυτούς είναι επιλεγμένες από το υπουργείο Άμυνας.

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2016 οι δυνάμεις αυτές ετοιμαζόταν για Συρία.

¨Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία του Πσκωφ με περίπου 2.500 αλεξιπτωτιστές εκινείτο από τρεις διαδρομές προς ένα πεδίο βολής στην περιοχή του Pskov.

Επρόκειτο για κανονική πολεμική ετοιμότητα των πλέον επίλεκτων ρωσικών δυνάμεων ενδεχομένως για την Συρία. Εάν και εφόσον υπήρχε ενδεχόμενο περίπτωσης εισβολής των τουρκικών δυνάμεων η επίλεκτη 76η Αερομεταφερόμενη μεραρχία θα ήταν η πρώτη μονάδα που θα κατέφτανε στην περιοχή.

Τα ρωσικά στρατεύματα ασκούνται στην αναχαίτιση επιθέσεων του εχθρού κατά τη διάρκεια των ασκήσεων στις οποίες οι αλεξιπτωτιστές από την περιοχή Πσκοφ χρησιμοποίησαν το τεθωρακισμένο όχημα Barnaul-T (αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου εναέριας άμυνας) για πρώτη φορά κατά την διάρκεια γυμνασίων.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου εναέριας άμυνας Barnaul-T αναπτύχθηκε για να αναζητά εναέριους στόχους , λαμβάνοντας πληροφορίες από άλλα συστήματα ανίχνευσης, καθώς και τροχιές στόχων ». http://www.triklopodia.gr/20 Φεβρουαρίου 2016

Στις 4 Απριλίου του 2016 οι δυνάμεις αυτές ετοιμαζόταν για Αρκτική.

¨ Εκατοντάδες Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθώς και χερσαίες δυνάμεις του συνασπισμού CSTO πραγματοποίησαν ασκήσεις στις ακραίες συνθήκες της περιοχής της Αρκτικής τον Απρίλιο.

.«Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής έρευνας και εκπαίδευσης των αερομεταφερόμενων μονάδων εκστρατείας και δρώντας από κοινού με τα στρατεύματα των χωρών CSTO διεξήγαγαν τις ρίψεις υλικού και προσωπικού με αλεξίπτωτο σε μία από τις περιοχές της Αρκτικής, μέσα στον Απρίλιο του 2016», αναφέρει Ρώσος υψηλόβαθμός αξιωματικός.

Ο συνασπισμός των χωρών CSTO είναι μια διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία η οποία σχηματίστηκε το 1992 με έξι μέλη επί του παρόντος: Ρωσία, Τατζικιστάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Αρμενία και Λευκορωσία.4 Απριλίου 2016 πηγή: pentapostagma.gr/2016/04/
Στις 23 Μαίου του 2016 για ποια άραγε περιοχή κοντά μας ετοιμάζονται;
Russian Paratroopers ‘Capture’ Airport

¨Στην δημοσιότητα το υπουργείο άμυνας έδωσε ένα βίντεο στην διάρκεια του οποίου τα ρωσικά αερο–αποβατικά στρατεύματα προσομοιώνουν κατά την διάρκεια των ασκήσεων την εξουδετέρωση εχθρικών θέσεων και παίρνουν τον συνολικό έλεγχο ενός αεροδρομίου για να το χρησιμοποιήσουν με την σειρά τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.
Στην διάρκεια των ασκήσεων αυτών κτυπούν και περιφερειακούς στρατηγικούς στόχους πέριξ του αεροδρομίου με όλμους και πυροβολικό που μεταφέρουν εναερίως οι δυνάμεις αυτές .¨ http://sputniknews.com/ Russian Paratroopers ‘Capture’ Airport 21:45 23.05.2016


Φαίνεται ότι συντόμως και σύμφωνα με την επιδεινούμενη ροή των γεωπολιτικών εξελίξεων στα αεροδρόμια της γειτονικής χώρας να προσγειώνονται άλλου είδους τουρίστες κατ ευθείαν από τον ουρανό.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
Από το Blogger.