Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ!!! Έκτακτο:«ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!! Αγριες καταστάσεις!!!Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ!!!


Έκτακτο:«ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!! Αγριες καταστάσεις!!!Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ!!!
 
Η «αποσυμφόρηση» της Ειδομένης, όπως ειπώθηκε από τους αρμόδιους, άρχισε, νωρίς σήμερα το πρωί 24/5/2016 και οι ιθύνοντες διαβεβαίωσαν πως δεν θα γίνει χρήση βίας. Το πρώτο πράγμα που έγινε όμως να απαγορεύσουν στους δημοσιογράφους την είσοδο στην Ειδομένη και να τους απομακρύνουν τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα, έτσι ώστε να έχουν σχετική εικόνα με το τι συμβαίνει.
Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.
Στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία στα οποία θα επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., αρχικά θα δοθεί έμφαση στη μετακίνηση όσων διαβιούν σε μικρές σκηνές που βρίσκονται διάσπαρτες περιφερειακά του άτυπου καταυλισμού (σε χωράφια), αλλά και σε εκείνες που είναι γύρω από τη σιδηροδρομική γραμμή, η οποία δεν λειτουργεί εδώ και πάνω από δύο μήνες.

Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. με διερμηνείς θα αναλάβουν να ενημερώσουν τους περίπου 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη ότι ο εκεί καταυλισμός δεν είναι οργανωμένη κρατική δομή κι ότι δεν υπάρχει προοπτική να ανοίξουν τα βόρεια σύνορα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Βόρεια Ευρώπη, που είναι ο τελικός τους προορισμός.
ΠΗΓΗ

Από το Blogger.