ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!!!ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!!!

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την απομάκρυνση του Νταβουτόγλου από την τουρκική κυβέρνηση.

Πλέον ο φόβος που επικρατεί είναι ότι ο Ερντογάν μπορεί να τορπιλίσει τη συμφωνία με την ΕΕ με αποτέλεσμα στην Ελλάδα να εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν νέες αφίξεις στα ελληνικά νησιά, ενώ έχουν αυξηθεί και οι αιτήσεις ασύλου. Στη Χίο αποβιβάστηκαν με δυο βάρκες 99 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας πάει…τρέχοντας στην Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει συνάντηση (στις 23 Μαΐου, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ) με τον Τούρκο πρόεδρο, προκειμένου -σύμφωνα με τη Le Monde- να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της γειτονικής χώρας.

Δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται αδύναμη να διαχειριστεί το υπάρχον πρόβλημα, σε περίπτωση που η Άγκυρα τορπιλίσει τη συμφωνία τότε θεωρείται δεδομένο ότι το πρόβλημα θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να «υπενθυμίσει» στον Ερντογάν ότι υπάρχει μια συμφωνία με την ΕΕ που πρέπει να τηρηθεί.

Στον αντίποδα, όμως, η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν είναι διατεθειμένη να συμμορφωθεί με τις εν λόγω αποφάσεις εάν δεν ικανοποιηθούν και δικά της αιτήματα, όπως το θέμα της βίζας και το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων!

Γι” αυτό και χρησιμοποιεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής και πλημμυρίζει τα ελληνικά νησιά με πρόσφυγες και μετανάστες...

πηγη
Από το Blogger.