30/5/16

ΤΩΡΑ!!!Ο τουρκικός στρατός διέσχισε τα σύνορα!!!

 
Ο τουρκικός στρατός διέσχισε τα σύνορα της Συρίας- βόρεια του Χαλεπίου
Το τηλεοπτικό κανάλι ‘Al Mayadin’ ανέφερε ότι μια τακτική μονάδα του τουρκικού στρατού διέσχισε τα σύνορα και κινήθηκε σχεδόν ένα χιλιόμετρο μέσα στο συριακό έδαφος, βόρεια του Χαλεπίου, όπου στην πόλη Αφρίν τοποθέτησαν οδοφράγματα.

Στην πόλη Αφρίν κατοικούν κυρίως Κούρδοι, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά του τουρκικού στρατού.
Για το θέμα αυτό δεν υπήρξε σχόλιο από την Άγκυρα. Ούτε από τις αρχές της Συρίας υπάρχουν πληροφορίες.
Το σημείο που βρίσκεται ο τουρκικός στρατός είναι ο διάδρομος που χρησιμοποιούν οι Ισλαμιστές πηγαίνοντας από τη Συρία στην Τουρκία για προμήθειες.
Με τον τρόπο αυτό ο τουρκικός στρατός εισήλθε για να ελέγξει το δρόμο που αποτελεί τη δίοδο των ανταρτών προς την Τουρκία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι αυτή δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν όλη την ώρα.
Το τουρκικό πυροβολικό συχνά ρίχνει οβίδες  σε περιοχές που συνορεύουν με τη Συρία και κατοικούν αποκλειστικά Κούρδοι.
Το κάνουν αυτό για να υποστηρίξουν τους Ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι αντιτίθενται στον κυβερνητικό στρατό της Συρίας.
Πριν από λίγες εβδομάδες στην επαρχία της Συρίας, Αλ Χασάκα, στην Καμισλί, πέρασαν τα σύνορα Τούρκοι στρατιώτες με τεθωρακισμένα οχήματα και άρχισαν να χτίζουν οχυρωματικά έργα στο συριακό έδαφος.
Αυτό δεν κράτησε πολύ, γιατί τα τουρκικά θωρακισμένα οχήματα χτυπήθηκαν από αντιαρματικά συγκροτήματα BGM-71 TOW.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.