15/4/16

Κύπρος: Αυτοδιαλύθηκε μετά από πενταετή θητεία η Βουλή

Αυτοδιαλύθηκε την Πέμπτη η Κυπριακή Βουλή, με βάση το άρθρο 67 του Συντάγματος και αφού συμπλήρωσε πενταετή θητεία, ενώ στις 22 Μαΐου αναμένεται η διεξαγωγή των εκλογών.


Πριν από τη διάλυσή της, η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς για τις δημόσιες συμβάσεις. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων πλην εκείνων του ΑΚΕΛ, οι οποίοι απείχαν.

Το κοινοβουλευτικό αντίο του Γιαννάκη Ομήρου

Την Πέμπτη έκλεισε ο κύκλος της κοινοβουλευτικής παρουσίας του προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής για τριάντα πέντε χρόνια.

Ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε ουσιώδη προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας την ενδυναμωμένη και αποφασιστική συμμετοχή της Βουλής των αντιπροσώπων, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Τόνισε επίσης ότι «η δημοκρατία χρειάζεται έναν καινούργιο άνεμο αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και εμπιστοσύνης, έναν άνεμο που θα θέσει τέρμα στις κάθε είδους διαμεσολαβήσεις στο κράτος και για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Τα έδρανα του Κοινοβουλίου αποχαιρέτησαν και άλλοι 13 βουλευτές, οι οποίοι δεν διεκδικούν επανεκλογή. Πέντε από αυτούς είναι από το ΑΚΕΛ, πέντε από την ΕΔΕΚ, τρεις από το ΔΗΚΟ και ένας βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών.

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.