22/4/16

ΤΩΡΑ!!!ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!!Η Ρωσία ξεκίνησε πόλεμο!!!ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!

ΤΩΡΑ!!!ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!!Η Ρωσία ξεκίνησε πόλεμο!!!ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!

Έντονη είναι η φημολογία που έχει ξεσπάσει για την Πανορθόξο Σύνοδο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη, για λόγους συμβολικούς. Η Πόλη είναι η πνευματική πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας και εκεί έχουν λάβει χώρα πολλές άλλες Σύνοδοι.

Η Πόλη είχε επιλεγεί ξανά το 2014, όταν οι Τούρκοι έδωσαν έγκριση, επιθυμώντας να δείξουν το "καλό τους πρόσωπο" στη διεθνή κοινότητα, λαμβάνοντας παράλληλα και τα ανάλογα οφέλη. Η Σύνοδος τότε έλαβε χώρα στην Αγία Ειρήνη, η οποία βρίσκεται πλησίον της Αγίας Σοφίας και σήμερα είναι χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο Πατριάρχης λοιπόν είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες προετοιμασίας, αλλά τον Δεκέμβριο του 2015 ο Πατριάρχης Κύριλλος απέστειλε ένα σημαντικό μήνυμα από το Ρωσικό Πατριαρχείο.

Στο μήνυμα ανέφερε χαρακτηριστικά πως το Ρωσικό Πατριαρχείο δε συμφωνεί με την έλευση στην Κωνσταντινούπολη, αποκλείοντας τη συμμετοχή της Ρωσίας στην Πανορθόδοξο Σύνοδο. Βέβαια ανέφεραν πως η απόφαση αυτή θα αλλάξει αν επιλεγεί κάποιο άλλο μέρος εκτός Τουρκίας. Μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία πως και οι Σέρβοι συμπορεύτηκαν με τους Ρώσους στην απόφαση αυτή.

Το Ρωσικό Πατριαρχείο δε θα συμμετάσχει στη Σύνοδο λόγω του ψυχροπολεμικού κλίματος που υπάρχει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Οι συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων και η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού οδήγησε στην κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Μπορεί να φαίνεται ότι η Ρωσία δυναμιτίζει το κλίμα, αλλά η αλήθεια είναι πως οι κινήσεις αυτές γίνονται με γνώμονα τη διαφύλαξη των ρωσικών και ορθόδοξων συμφερόντων.

πηγη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.