ΒΟΜΒΑ από Ρωσία:"Η Τουρκία θέλει πόλεμο θα τον έχει"[ΒΙΝΤΕΟ]

ΒΟΜΒΑ από Ρωσία:"Η Τουρκία θέλει πόλεμο θα τον έχει"


 
«Πιστεύω ότι οι δηλώσεις που ακούστηκαν από την τουρκική ηγεσία είναι εντελώς απαράδεκτες για έναν απλό λόγο- δεν ήταν εκκλήσεις για ειρήνη αλλά εκκλήσεις για επίλυση του ζητήματος μέσω στρατιωτικής βίας», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με την σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την στάση της Άγκυρας.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ συνέχισε τις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της διήμερης συνάντησης του με τον αρμένιο πρόεδρο Serzh Sargsyan, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, αφού επιτέθηκε ανοιχτά στην Τουρκία.

Όπως είπε ο κ. Λαβρόφ, οι αναφορές της Τουρκίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την θέση του OSCE Minsk Group και επινόησε ότι η Άγκυρα επιθυμεί την διεξαγωγή πολέμου.

Παρότι σκοπός της συνάντησης, ήταν η επίλυση του ζητήματος της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η στάση που διατήρησε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας, εξόργισε την Τουρκία.

Ωστόσο, επειδή και το Αζερμπαϊτζάν φαίνεται να επιθυμεί την σύγκρουση, ο αρμένιος πρόεδρος κάλεσε την Διεθνή Κοινότητα, «να επαναφέρει το Αζερμπαϊτζάν σε έναν παραγωγικό δρόμο».
πηγη

Δείτε  βίντεο:
Από το Blogger.