6/4/16

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!! Βρετανικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Βαλτική!!!

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!
Βρετανικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Βαλτική!!!
 
Στις Βαλτικές Δημοκρατίες θα αναπτυχθούν μαχητικά αεροσκάφη της βρετανικής βασιλικής Αεροπορίας RAF (Royal Air Force), καθώς επίσης και τη φρεγάτα Type 23 HMS Iron Duke του βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) στο πλαίσιο της παροχής εγγύησης ασφαλείας στους ανατολικούς συμμάχους της Βρετανίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Τα μαχητικά που θα μετασταθμεύσουν θα είναι τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου EF-2000 Typhoon, τα οποία και θα αναλάβουν κύριο ρόλο στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή για την εκτέλεση περιπολιών (Baltic Air Policing mission) στον εναέριο χώρο των Βαλτικών Δημοκρατιών (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία).

Τα μαχητικά θα σταθμεύουν στην αεροπορική βάση «Amari» στην Εσθονία και θα παραμείνουν εκεί για τέσσερις μήνες. Είχε προηγηθεί η ανάπτυξη μαχητικών την άνοιξη του 2014 στη Λιθουανία και το διάστημα Μαΐου – Αυγούστου 2015 στην Εσθονία. Θα υποστηρίζονται από πορτογαλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Στο ναυτικό τομέα, πέραν του Iron Duke, στην περιοχή αναμένονται αργότερα τα HMS Ocean και HMS Pembroke, για να συμμετάσχουν στην άσκηση «Baltops 16». Ο υπουργός Άμυνας εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να απευθύνει μήνυμα στήριξης στις χώρες της Βαλτικής, υπενθυμίζοντας την αύξηση των βρετανικών αμυντικών δαπανών για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια μειώσεων.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.