Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Δήμο Νεμέας!!!

Μάχη με τις φλόγες έδωσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής στη Χάλκη του Δήμου Νεμέας. Πολλά στρέμματα πευκόφυτης δασικής έκτασης, έγιναν στάχτη

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Χάλκη του Δήμου Νεμέας, όπου επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 7.00 περίπου χθες το απόγευμα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Έχουν γίνει στάχτη πολλά στρέμματα πευκόφυτης δασικής έκτασης και το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει σε μέγιστο βαθμό, το γεγονός ότι η φωτιά εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε μεγάλη χαράδρα δύσκολα προσεγγίσιμη, ώστε με ευχέρεια να επιχειρήσουν οι δυνάμεις και να σβήσουν τη φωτιά, στα πολλαπλά σημεία όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις.
Στη μάχη της κατάσβεσης επιχείρησαν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο με 43 πυροσβέστες, καθώς και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συντόνισε ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου εκδηλώθηκαν συνολικά 42 αστικές πυρκαγιές και 32 δασικές.

Από το Blogger.