Η διαχείριση της ιστοσελίδας δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις συντακτών της σελίδας καθώς και το περιεχόμενο άρθρων που αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη

16/4/16

Σεισμός 4,7 ρίχτερ αναστάτωσε την Κρήτη

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.10 π.μ. στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, προκαλώντας λόγω και της ώρας αναστάτωση στους  κατοίκους. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή  σε όλη την ανατολική Κρήτη, αλλά  και στο Ηράκλειο. Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά μέσα ενημέρωσης αρκετοί κάτοικοι βγήκαν  στον δρόμο, όπου παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα,  φοβούμενοι ότι θα ακολουθήσει κι άλλη σεισμική δόνηση, ενώ αρκετοί κρύφτηκαν στα σπίτια τους κάτω από τραπέζια!  
 
Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν μόλις  3 χιλιόμετρα τνότια της Ιεράπετρας Κρήτης και 379 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
 
Τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ ακολούθησαν μετασεισμοί στις 04:54 π.μ. (3.2 Ρίχτερ,  23 χλμ Νότια της Ιεράπετρας), στις  5.26 π.μ. (3 Ρίχτερ 30 χλμ Νότια της Ιεράπετρας) και στις  5.51  (2.8 Ρίχτερ , 40 χλμ Νότια του Τυμπακίου).
 
Οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη είχαν ξεκινήσει από τις 3 μ.μ. την  Παρασκευή, με  σεισμική δόνηση 2,1 Ρίχτερ νότια της Ζάκρου, για να ακολουθήσει σεισμός  2,5 Ρίχτερ τα μεσάνυχτα , ανατολικά -βορειονατατολικά της Σητείας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More