2/4/16

ΤΟ ΕΣΚΑΣΑΝ!!!ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ 2.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΚΑΙ κρίνονται πιο ασφαλείς!!!!


ΤΟ ΕΣΚΑΣΑΝ!!!ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ 2.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και σε προέκταση και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπό… «ανασφαλή κατάρρευση», έχει σαν βασική συνέπεια την αναχώρηση πολλών εκατομμυριούχων και την μεταφορά των επενδύσεων τους σε άλλες περιοχές του πλανήτη που κρίνονται πιο ασφαλείς.

Σύμφωνα με μια έρευνα της εφημερίδας Hurriyet που επικαλείται στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον τελυεταίο καιρό ένεκα της κατάστασης εγκατέλειψαν την Αθήνα δυο χιλιάδες εκατομμυριούχοι και μετέφεραν τα χρήματα τους αλλού! Δηλαδή το κεφάλαιο όπου φύγει φύγει!

Έκτος από την Αθηνά οι άλλες δυο πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από την γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί, είναι το Παρίσι και η Ρώμη. Συγκεκριμένα από το Παρίσι ένεκα της μεγάλης ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει οι τρομοκρατικές επιθέσεις και η ύπαρξη ισχυρού ισλαμικού στοιχείου έφυγαν 7 χιλιάδες εκατομμυριούχοι, ενώ από την Ρώμη που επίσης απειλείται από αποσταθεροποίηση έφυγαν 5.000 εκατομμυριούχοι.

Ενδιαφέρων παρουσιάζει η κατεύθυνση όλων αυτών των μεγιστάνων και η καινούργια τοποθέτηση των χρημάτων τους.
Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια έρευνα το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εκατομμυριούχων δεν πήγε στην Γερμανία ή σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πήγε στο Σίνδευ της Αυστραλίας που θεωρείται ο νέος πιο ασφαλής τόπος τοποθέτησης των καταθέσεων τους. Δεύτερος τόπος κατεύθυνσης είναι η Μελβούρνη επίσης στην Αυστραλία, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρίτος τόπος που είναι το Τελαβίβ του Ισραήλ.

Εδώ σίγουρα δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά καθώς το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι πρόκειται για εβραϊκά κεφάλαια που έφυγαν από την Ευρώπη και κατευθύνθηκαν στο Ισραήλ, την ίδια ώρα που μεγάλο ρεύμα των Εβραίων της Ευρώπης ένεκα της ανασφάλειας που επικρατεί φεύγει για μόνιμη εγκατάσταση στο Ισραήλ.

Και μετά από όλα αυτά περιμείνει κανείς να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη ?


Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα παρελθόν ανεπίστρεπτο και να κοιτάξουμε άλλες σωτήριες επιλογές αν θέλουμε να διασώσουμε ότι ακόμα έχει απομείνει.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikoseiladakis.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.