Πλέον είναι επίσημο και Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ!!!15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016...ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ!!!15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016...ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!

 
Πλέον είναι επίσημο και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε...
Στα γραφεία της ΕΠΟ έφτασε η περιβόητη επιστολή της FIFA, η οποία δίνει διορία στην ελληνική πλευρά έως τις 15 Απριλίου για να συνεχιστεί το Κύπελλο.

Σε διαφορετική περίπτωση, η απόφαση είναι μία. Grexit!

Η επιστολή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας καθιστά ξεκάθαρο το γεγονός πως αν μέχρι τις 15 Απριλίου, η Ελλάδα δεν δώσει εντολή να συνεχιστεί το Κύπελλο, τότε θα επιβληθεί η τιμωρία αποκλεισμού για όλους τους ελληνικούς συλλόγους και τις Εθνικές ομάδες.

Η FIFA ζητάει άμεση συμμόρφωση με τους κανόνες της και έαν αυτό δεν συμβεί τότε αυτομάτως το Grexit θα αποτελεί μία θλιβερή πραγματικότητα, η οποία θα δημιουργήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Σταύρος Κοντονής και ΕΠΟ έχουν πλέον μπροστά τους μόλις 10 ημέρες για να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από την καταστροφή…

Σε τρεις άξονες κυμαίνεται η (δισέλιδη) επιστολή της FIFA που έστειλε στην ΕΠΟ το πρωί της Τρίτης και αποτελεί τελεσίγραφο.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Βέργης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, το βασικότερο στοιχείο είναι πως καλεί τα ελληνικά όργανα να αρθεί ως τις 15 Απριλίου η απόφαση για ματαίωση του Κυπέλλου, ειδάλλως θα υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο την ποινή του διεθνούς αποκλεισμού.

Ενδεικτικό είναι πως στην επιστολή αναφέρεται η λέξη suspended, δηλαδή γίνεται ξεκάθαρα λόγος για αποκλεισμό.

Πέραν της άμεσης απειλής για το Grexit, η παγκόσμια ομοσπονδία επισημαίνει πως η όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (που ανέβαλε την εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ για τις 19/4) θα αγνοηθεί, καθώς η υπόθεση της εκδίκασης δεν αφορά τη FIFA.

Τέλος,η FIFA ζητεί πέρα από την άρση της απόφασης για ματαίωση Κυπέλλου,να αρχίσουν άμεσα επαφές ανάμεσα στο Υπουργείο και την ίδια για αλλαγές σε τρεις νόμους που θεωρεί η παγκόσμια ομοσπονδία παρεμβατικούς σε κάποιες διατάξεις του ως προς το περιεχόμενο.

Οι ενστάσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας αφορούν στο νόμο Φούρα του 1999, στο νόμο 4326 του 2015 (νόμος Κοντονή) και σε κάποιες διατάξεις για το νόμο περί ντόπινγκ.

Από το Blogger.