ΤΩPA!!!ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΜΒΑ απο Β.Πούτιν ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!!ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ!!!!ΤΩPA!!!ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΜΒΑ απο Β.Πούτιν ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!!


Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Συζητήθηκαν και οι ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ ως γνωστών, σήμερα ο Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Ενέργειας και τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις μεταξύ των 2 χωρών και οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο Συριακό και το προσφυγικό.

Γεγονός ιδιαίτερα ενδιαφέρον, την ώρα που η ΕΕ έχει ουσιαστικά μεταθέσει τις όποιες αποφάσεις στην επόμενη Σύνοδο στις 17-18 Μαρτίου, η Τουρκία (οι σχέσεις της οποίας με τη Μόσχα είναι τεταμένες) πιέζει την Ευρώπη και διεκδικεί λόγο στα τεκταινόμενα επί συριακού εδάφους, ενώ οι προσφυγικές ροές αυξάνονται και η βαλκανική οδός πρακτικά δε λειτουργεί.

Ενδιαφέρον έχει και ότι συζητήθηκαν οι οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, καθώς σήμερα ο κ.Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Maros Sefcovic, ενώ στις οκτώ το βράδυ θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Πριχόντκο.

Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται για την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες...
Από το Blogger.