3/3/16

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!!!Τα μέλη της φυλής Μόκεν "αναπτύσσουν" χαρακτηριστικά δελφινιών!!![ΦΩΤΟ]

Τα μέλη της φυλής Μόκεν "αναπτύσσουν" χαρακτηριστικά δελφινιών!!!


Μία απίστευτη ικανότητα να βλέπουν καθαρά μέσα στο νερό, σε βάθος μέχρι και 20 μέτρα, ακόμη και τα πιο μικρά αντικείμενα με γυμνά μάτια, αναπτύσσουν τα μέλη της φυλής Μόκεν της Ταϊλάνδης.

Το χάρισμα των μελών της φυλής, αποτέλεσε αντικείμενο επιστημονικής έρευνας με τους επιστήμονες να διερευνούν εάν πρόκειται για γενετική προσαρμογή ή μία ικανότητα που προκαλείται από την εκπαίδευση.
Έρευνα του 1999 σουηδικού πανεπιστημίου είχε μελετήσει τα παιδιά που έχουν αυτή την ικανότητα. Η ίδια ομάδα επέστρεψε στη φυλή και διαπίστωσε ότι τα παιδιά διατήρησαν το χάρισμα και κατά την ενήλικη ζωή τους.
Στις έρευνες που είχαν γίνει είχε διαπιστωθεί ότι τα παιδιά της φυλής μπορούν και βλέπουν δύο φορές καλύτερα από τα παιδιά που μεγαλώνουν στη

Ευρώπη, κάτω από το νερό. Η έρευνα είχε καταλήξει ότι αυτή η ικανότητα αποκτάται μέσω της μάθησης γιατί τα παιδιά των Μόκεν, κολυμπούν και βουτούν πολύ συχνά.
Μπορεί να υπάρχουν και γενετικοί παράγοντες που διευκολύνουν τα παιδιά να μάθουν να βλέπουν κάτω από το νερό, αλλά όπως ανέφερε η έρευνα, για αυτό μπορούν να γίνουν μόνο υποθέσεις.
Οι εξετάσεις πάντως που έγιναν στα μάτια των παιδιών της φυλής και των παιδιών που μετείχαν στην έρευνα από την Ευρώπη δεν έδειξαν διαφορές. Τα παιδιά των Μόκεν μαθαίνουν να χειρίζονται τα μάτια τους με τον τρόπο που λειτουργεί μία φωτογραφική μηχανή, το βάθος εστίασης βελτιώνεται όσο το άνοιγμα του κλείστρου είναι μικρότερο. Τα παιδιά από την Ευρώπη όταν βουτούσαν άνοιγαν τα μάτια, για να ανταποκριθούν στον περιορισμό του φωτός, κάτι που μπορούν να διαχειριστούν με ευκολία τα παιδιά των Μόκεν.

Από το 1999 που έγινε η έρευνα μέχρι σήμερα η ζωή των Μόκεν έχει αλλάξει, ιδίως μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004, πολλά μέλη βρίσκουν δουλειές μακριά από τη θάλασσα και πολλοί θεωρούν ότι αυτή θα είναι η τελευταία γενιά των Μόκεν που έχει τέτοιες ξεχωριστές ικανότητες.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.