31/3/16

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΕΜΑΤΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΔΕΙΑ!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ!!!!
ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΕΜΑΤΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΔΕΙΑ…

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους Τούρκους το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί το ανησυχητικό φαινόμενο τα ρωσικά πολεμικά που έρχονται από την Μαύρη θάλασσα καθώς και τα φορτηγά πλοία με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο, είναι γεμάτα από άντρες, οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια, ενώ όταν επιστρέφουν περνώντας από τον Βόσπορο φέρονται να είναι τελείως άδεια. Το ερώτημα είναι που πάει όλο αυτό το φορτίο που μεταφέρουν.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται από τις αρχές Μαρτίου έχουν περάσει τον Βόσπορο προερχόμενα από την Μαύρη θάλασσα τα ρωσικά πολεμικά Caesar Kunikov, Saratov και Yauza με κατεύθυνση το Αιγαίο Πέλαγος και την ανατολική Μεσόγειο.


Οι Τούρκοι που παρακολουθούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν φωτογραφίζοντας τα ρωσικά πλοία καθώς και τα ρωσικά φορτηγά, παρατήρησαν ότι κατά την επιστροφή τους προς την Μαύρη Θάλασσα και το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ επέστρεφαν άδεια από το φορτίο που είχαν όταν κατευθύνονταν προς το Αιγαίο Πέλαγος.

Η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ρώσικες εξαγγελίες περί μεγάλης μείωσης της ρωσικής παρουσίας στην Συρία και δημιουργεί καινούργια δεδομένα για τις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή.

Πέραν τούτου η Άγκυρα ανησυχεί καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι όλη αυτή η αυξανομένη ρωσική πολεμική παρουσία τον τελευταίο καιρό στα νότια σύνορα της σίγουρα δεν προοιωνίζει κάτι το θετικό για τους Τούρκους.


Σίγουρα όλα αυτά προβληματίζουν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.