Στο αίμα βάφτηκε το Πάσχα των καθολικών!!!Μακελειό απο επίθεση καμικάζι στη Λαχώρη, παιδιά και γυναίκες τα θύματα!!!


Στο αίμα βάφτηκε το Πάσχα των καθολικών!!!


Μακελειό απο επίθεση καμικάζι στη Λαχώρη, παιδιά και γυναίκες τα θύματα!!!
Λαχώρη, Πακιστάν

Τουλάχιστον 56 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας σε πολυσύχναστο πάρκο στη Λαχώρη του Πακιστάν.

Οι περισσότεροι εκ των νεκρών και τραυματιών είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος καθώς πολλοί άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πάρκο βρίσκονταν πολλές οικογένειες χριστιανών για τη γιορτή του Πάσχα των καθολικών, οι οποίες θεωρείται πως ίσως ήταν και ο στόχος. Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ, δίπλα στην πύλη εξόδου και μόλις λίγα μέτρα μακριά από παιδική χαρά.

Εκείνη την ώρα πολλές οικογένειες χριστιανών έφευγαν από το πάρκο.

Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλαια, γυναίκες και παιδιά κλαίνε και ουρλιάζουν ενώ αστυνομικοί, περαστικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Συνταρακτικές οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που κάνουν λόγο για διαμελισμένα μέλη σκορπισμένα στον χώρο στάθμευσης.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι περισσότεροι εκ των νεκρών και τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο καμικάζι χτύπησε στην καρδιά του πολιτικού προπυργίου του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, την επαρχία Πουντζάμπ -την μεγαλύτερη και πιο εύπορη της χώρας.

Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με τη βία των Ταλιμπάν και εγκληματικών συμμοριών.
Από το Blogger.