28/3/16

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΠΝ από σήμερα 28 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2016 θα διεξαχθεί η ετήσια άσκηση με την επωνυμία «DENIZ YILDIZI -2016» (ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016) στην Θάλασσα του Μαρμαρά και την Μαύρη Θάλασσα.

Η άσκηση έχει σαν γενικό σκοπό την βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων του Τ/ΠΝ σε περίοδο επιχειρήσεων καθώς και τον έλεγχο της ασφάλειας ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ειδικότερα θα εξεταστεί η αντιμετώπιση απειλών από τα πληρώματα των πλοίων σε συνθήκες υψηλής ταχύτητας και με μέσα υψηλής τεχνολογίας και με τη χρήση ΜΕΑ.

Στην υπόψη άσκηση θα συμμετάσχουν επίσης Α/Φ της Τ/ΠΑ και πλωτά και εναέρια μέσα της Τ/ΔΑΑ.

Την 3-4 Απριλίου 2016 τα πλοία που θα συμμετάσχουν στην άσκηση θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα λιμάνια της Βάρνας (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ), της Κωστάντζας (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) της Οδησσού (Ουκρανία) και του Μπατούμι (ΓΕΩΡΓΙΑ) όπου θα είναι επισκέψιμα στο κοινό.
πηγη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.