Στις 8:30 το πρωί Αεροπειρατεία αεροσκάφους Αιγυπτιακών Αερογραμμών!!!Αεροπειρατεία αεροσκάφους Αιγυπτιακών Αερογραμμών με αναγκαστική προσγείωση στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας 

Airbus Α310 εκτελούσε την εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια - Κάϊρο - Σύμφωνα με πληροφορίες ένας είναι ο αεροπειρατής - αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι επιβάτες εκτός από πέντε μη αραβικής καταγωγής και το πενταμελές πλήρωμα. - κλειστό το αεροδρόμιο της Λάρνακας

Στις 8:30 το πρωί πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας αεροσκάφος της Egypt Air.

Το αεροπλάνο είναι Airbus Α310 και εκτελούσε την εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια - Κάϊρο με 55 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, κατελήφθη από αεροποειρατή ζωσμένο με εκρηκτικά και οδηγήθηκε στο FIR Λευκωσίας.

Για αρκετή ώρα πετούσε πάνω από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, ο πιλότος ζητούσε συνεχώς άδεια από τον Πύργο ελέγχου για αναγκαστική προσγείωση και εξηγούσε πως ο αεροπειρατής απειλεί πως αν δεν δοθεί άδεια θα ανατινάξει το αεροσκάφος.

Η άδεια τελικά δώθηκε και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 8:30 ενώ οδηγήθηκε σε ένα ειδικό χώρο του αεροδρομίου της Λάρνακας προς την περιοχή Μακένζι.

Για το γεγονός ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Η αστυνομία τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό, έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσεις το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αεργογραμμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος η πρώτη επικοινωνία που είχαε ο αεροπειρατής με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου μετά την αναγκαστική προσγείωση ήταν να απομακρυνθούν οι δυνάμεις ασφαλείας από το αεροπλάνο διαφορετικά απειλεί να το ανατινάξει.

Λίγο μετά τις 9:00 υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και 2η επικοινωνία στην οποία ο αεροπειρατής είπε ότι μπορεί να απελευθερώσει τα γυναικόπαιδα και τους αιγύπτιους επιβάτες χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 10:08 αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους εκτός από πέντε μη αραβικής καταγωγής επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα.

Περί τους 40 έχουν ήδη επιβιβαστεί σε λεωφορεία και έχουν οδηγηθεί σε ασφαλή περιοχή του αεροδρομίου της Λάρνακας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο αεροπειρατής θα αφήσει ελεύθερους και τους υπόλοιπους πέντε μη αραβικής καταγωγής επιβάτες αλλά θα κρατήσει ομήρους μόνο τα πέντε μέλη του πληρώματος.

Ενας επιβάτης που κατέβηκε από το αεροπλάνο έκανε λόγο για αεροπειρατή ζωσμένο με εκρηκτικά.

Επίσημα στοιχεία της Egyptair αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 55 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα.

Οι πτήσεις αεροσκαφών που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας δόθηκαν οδηγίες από τον πύργο ελέγχου της Λάρνακας προκειμένου να προσγειωθούν τελικά στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Πρόκειται για τις πτήσεις της Agean από Αθήνα, πτήσεις της Germania από το Μόναχο, μία προγραμματισμένη πτήση της ελληνικής αεροπορίας με C130 από την Ελευσίνα.

πηγη
Από το Blogger.