ΤΩΡΑ!!!ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΥΣΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ!!!


Η Τουρκία έψαχνε την ευκαιρία και δεν την αφήνει να φύγει. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο γίνεται για να αμφισβητήσει τα πάντα σε σχέση με την Ελλάδα. Νησιά και περιοχές όπου θα κάνουν περιπολίες τα πλοία του...
*Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι στρατιωτικός συντάκτης
 
ΝΑΤΟ! Έτσι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του cnn.gr η Άγκυρα έθεσε βέτο στο σχεδιασμό των νατοϊκών περιπολιών στο Αιγαίο και ενώ ο διοικητής της νατοϊκής δύναμης SNMG 2 Γερμανός ναύαρχος Jörg Klein, αποφάσισε να δώσει στις περιοχές περιπολίας ονομασίες αρχαίων φιλόσοφων, όπως Πλάτωνα, Αριστοτέλη κλπ έκανε πίσω και έκανε το χατήρι της Τουρκίας που ανφισβητεί συνολικά την ελληνικότητα του Αιγαίου!
 
 Η Τουρκία λοιπόν έθεσε βέτο και ο Γερμανός διοικητής της νατοϊκής ναυτικής δύναμης που έχει αναλάβει τις περιπολίες υπαναχώρησε και άλλαξε τις “κωδικές ονομασίες” στις περιοχές ώστε να μην ενοχλείται η Τουρκία! Ονόμασε τις περιοχές... Α1, Α2 κοκ.
Όπως αναφέρει το cnn.gr, η αντίδραση της Τουρκίας είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί. Δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη ούτε την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια για να καταδείξει τις θέσεις της για το Αιγαίο. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τις γκρίζες ζώνες επιχειρεί να αποσυνδέσει οτιδήποτε μπορεί να ταυτίζει Ελλάδα και Αιγαίο.
Πριν μερικές μέρες ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για το Αιγαίο χρησιμοποίησε τον όρο “νατοϊκά ύδατα”.
Πράγματι το Αιγαίο δεν είναι μόνο ελληνικό. Έχει διεθνή ύδατα εντός των οποίων υπάρχει ελεύθερη διακίνηση και ναυσιπλοΐα. Έχει όμως και ύδατα που είναι ελληνικά.
Στόχος των τουρκικών κινήσεων, που εντείνονται το τελευταίο διάστημα είναι να χωριστεί το Αιγαίο στη μέση.
 
 


 
Από το Blogger.