Πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ υπό Γερμανική Διοίκηση κατευθύνονται στο Αιγαίο!!!


Πριν από λίγο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των Βρυξελλών, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε πως τρία πολεμικά πλοία κατευθύνονται άμεσα στο Αιγαίο για να συνδράμουν στον τερματισμό της δράσης των δικτύων διακινητών προσφύγων μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αμυντικού στρατιωτικού οργανισμού που αναλαμβάνει ανάλογη αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης.


Ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη 2, στην παρούσα φάση υπό γερμανική διοίκηση, θα πραγματοποιήσει αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης με την οποία έχει έλθει αντιμέτωπη η Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η αποστολή των πλοίων δεν είναι να σταματήσουν ή να απωθήσουν τα σκάφη των προσφύγων.


Όπως επεσήμανε, ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Aμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ, «δίνει αυτήν τη στιγμή διαταγή στη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη να αναπτυχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος χωρίς καθυστέρηση και να αρχίσει εκεί τις δραστηριότητες παρακολούθησης».


Η απόφαση ελήφθη για να υπάρξει συνδρομή προς την Τουρκία και την Ελλάδα «στη διαχείριση μίας ανθρώπινης τραγωδίας καλύτερα απ' ότι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής» είπε ο Στόλτενμπεργκ κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά απαιτητική κατάσταση».


H ναυαρχίδα της δύναμης είναι το γερμανικό πλοίο Bonn Frederiction και συμμετέχουν το τουρκικό Barbaros και το καναδικό Frederikton.


Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο αμυντικός στρατιωτικός οργανισμός πραγματοποιεί ανάλογη επιχείρησης παρακολούθησης.
Από το Blogger.