ΣΙΚΑΓΟ!!!51 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 242 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!!!

Η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωσε την πιο δραματική άνοδο του εγκλήματος στην πόλη εδώ καθιστώντας τον απολογισμό του φετινού Ιανουαρίου τον πιο αιματηρό εδώ και 16 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα, φέτος σημειώθηκαν 51 δολοφονίες σε σύγκριση με τις μόλις 29 την περασμένη χρονιά. Ενώ και τα περιστατικά με χρήση όπλων διπλασιάστηκαν, φθάνοντας φέτος τα 242 σε σύγκριση με τα 119 την περασμένη χρονιά.

Το Σικάγο είναι και πάλι ένα «εθνικό σύμβολο» της βίας για όλες τις ΗΠΑ, με τις δολοφονίες σε ετήσια βάση να ξεπερνούν τις 500, πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας.

Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε μία μικρή ύφεση (της τάξεως των 400 θυμάτων τον χρόνο) όμως όπως όλα τα στατιστικά δείχνουν ότι οι αριθμοί επιστρέφουν γρήγορα στα γνωστά επίπεδα.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η φετινή αύξηση οφείλεται στην μείωση του προϋπολογισμού των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης. Ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν ότι υπάρχει μία σχετική ελάφρυνση της αστυνομικής πίεσης μετά από τα συνεχόμενα επεισόδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καθιστούν τους αστυνομικούς υπεύθυνους ως υπεύθυνους για κρατική βία.

Πάντως οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στην χώρα (που θα φανεί πιο έντονο μέσα στο 2016) και ότι απλά το Σικάγο ήταν και παραμένει ο πιο χαρακτηριστικός και ασφαλής δείκτης για την πορεία της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ.
πηγη
Από το Blogger.