ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ!!!ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ!!!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ!!!ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016!!!
 
Απαγορεύει την είσοδο στα ΜΜΕ σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων!!!
 
Την πλήρη συσκότιση στο προσφυγικό επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία με ανακοίνωση της τη Δευτέρα απαγορεύει την είσοδο στους δημοσιογράφους και στα τηλεοπτικά κανάλια στα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε όλη τη χώρα.

Η «πανικόβλητη» κυβέρνηση βάζει όπου βρει τους μετανάστες και πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, με το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωση στην οποία εξέδωσε, χωρίς να δίνει καμία απολύτως εξήγηση, να λέει πως βάζει «μπλόκο» στον Τύπο στα hotspots και στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν διευκρινίζει μέχρι πότε θα ισχύσει το μέτρο αυτό, σημειώνοντας απλά πως η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ «μέχρι νεοτέρας».

Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που στην Ελλάδα περισσότερα από 25.000 άτομα, «φιλοξενούνται» αυτή τη στιγμή όπου μπορεί να φανταστεί κανείς: Από τα νησιά όπου φτάνουν κατά δεκάδες οι βάρκες, μεταφέρονται στον Πειραιά και εκεί αρχίζει ο νέος Γολγοθάς για τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους. Οι αποθήκες και οι σταθμοί μετεπιβίβασης του λιμανιού έχουν γεμίσει ασφυκτικά, ενώ όσοι συνεχίζουν το ταξίδι τους έχουν επόμενο σταθμό την πλατεία Βικτωρίας και το Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας, όπου η κατάσταση, όπως και πριν από μερικούς μήνες, είναι πάλι απελπιστική. Τα κέντρα φιλοξενίας σε Σχιστό, Ελληνικό και Ελαιώνα είναι επίσης ασφυκτικά γεμάτα, ενώ η κυβέρνηση στήνει τώρα άρον-άρον καταυλισμό στο Πάρκο Τρίτση.

Το χάος, όμως, ξεφεύγει από τα όρια της πρωτεύουσας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση προς την Ειδομένη. Έτσι, σε κάθε πόλη ή ακόμα και διαθέσιμο υπαίθριο χώρο κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργηθεί πρόχειροι καταυλισμοί, ακόμα και στα πάρκινγκ! Χιλιάδες άνθρωποι, ταλαιπωρημένοι από το μακρύ ταξίδι, με τα άρρωστα παιδιά τους στα χέρια, με τους ηλικιωμένους υποβασταζόμενους, αναγκάζονται είτε να κοιμούνται στο ύπαιθρο, είτε να ξεκινούν με τα πόδια για τα σύνορα.
Από το Blogger.