ΚΡΑΧ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΧΤΕΣ!!!ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!!!ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!!!ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!FED ΚΑΙ ΕΚΤ:ΜΑΤΑΙΕΣ KINHΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΤΕΙ Η ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!

FED ΚΑΙ ΕΚΤ: ΜΑΤΑΙΕΣ KINHΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΤΕΙ Η ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ - ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Πριν αλέκτωρ λαλήσει επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της Ίσκρα, πως τα έκτακτα, πρωτοφανή και ληστρικά μέτρα της ΕΚΤ και της FED, δεν πρόκειται να συγκρατήσουν το κατρακύλισμα των χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο, πόσω μάλλον να αποτρέψουν, μια λίαν πιθανή παγκόσμια υφεσιακή υποτροπή .

Για του λόγου το αληθές, οι τρεις βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, έκλεισαν τελικά με πολύ μεγάλες απώλειες της τάξεως του 3,05%, 5,13% και 5,45% αντίστοιχα!!!

Ειδικά στα δύο τελευταία χρηματιστήρια μπορούμε να κάνουμε λόγο για άλλο ένα μίνι - κραχ...

Στους μεγάλους ασθενείς της ευρωπεριφέρειας, Ιταλία (ΜΙΒ) και Ισπανία (ΙΒΕΧ), η εικόνα ήταν ακόμα εφιαλιτικότερη: -6,65% και -5,49% ανιτστοίχως!!!Μόνο το χρηματιστήρια της Λισαβώνας και της Αθήνας, έμοιαζαν να "σώζονται", με -1,25% και -1,8%, όταν όμως ειδικά το τελευταίο έχει ήδη εξαερωθεί, φτάνοντας κάτω και από τα επίπεδα του 1997!!!


Η πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, άρχισε να πυροδοτείται ταυτόχρονα με τις ισχυρά πτωτικές τάσεις που σημάδεψαν το άνοιγμα της Wall Street.

Εν τέλει με το κλείσιμο στη Wall Street ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 519,83 μονάδες (-4,62%) κλείνοντας στις 10.719,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 101,47 μονάδων (-4,09%) και έκλεισε στις 2.381,00 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 51,77 μονάδων (-4,42%) κλείνοντας στις 1.120,70 μονάδες. Στα ασιατικά ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific υποχώρησε σε ποσοστό 0,8% στις 121,81 μονάδες στο Τόκιο. Αν ο δείκτης κλείσει κάτω από τις 120,45 μονάδες εξανεμίζει τα κέρδη που σημείωσε από την αρχή του 2010.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 8.981,94 μονάδες, με απώλειες 0,6%. Ο ευρύτερος Topix υποχώρησε σε ποσοστό 0,8%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει απώλειες 1,01%. Στην ηπειρωτική Κίνα και ειδικότερα στη Σαγκάη, η αγορά εμφανίζει θετικά πρόσημα με τον Shanghai Composite να ενισχύεται σε ποσοστό 0,95% και τον ευρύτερο CSI 300 να καταγράφει κέρδη 1,01%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται 0,70%, ενώ στην Ταϊβάν ο Taiex καταγράφει πτώση 0,22%.

Στην Αυστραλία, ο ASX υποχώρησε σε ποσοστό 0,01%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία σημειώνει άνοδο 0,78%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 χάνει 0,26%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημειώνει πτώση 0,96%.


ΜΑΤΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ "ΟΡΘΙΕΣ" ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΥΤΕ 1 ΗΜΕΡΑ

Πρωτοφανείς σπασμωδικές (και αναποτελεσματικές όπως φάνηκε) αποφάσεις πανικού, ανακοίνωσε χτες (9.8) το βράδυ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED), μετά τη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής.

Για πρώτη φορά, ίσως, στην ιστορία της, η FED δεσμεύτηκε, με μια κίνηση πανικού, αδιεξόδου και αγωνίας, πως θα διατηρήσει, κατά πρωτοφανή τρόπο, σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα (από 0% έως και 0,25%) το βασικό της επιτόκιο μέχρι και τα μέσα του 2013. Μέχρι σήμερα, η νομισματική επιτροπή της FED, δεσμευόταν αορίστως σχετικά με το χρόνο διατήρησης των επιτοκίων σε ένα ορισμένο ύψος κάνοντας απλά λόγο για "παρατεταμένη χρονική περίοδο". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η FED θα συνεχίσει να προσφέρει "βρέξει, χιονίσει" άφθονο άτοκο χρήμα στις αμερικάνικες τράπεζες και το αμερικανικό δημόσιο!


Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η FED, γνωστοποίησε πως θα επανεπενδύσει τις εισπράξεις της από τα ομόλογα, τα οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της, ή πρόκειται να αγοράσει και τα οποία λήγουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Και οι δύο ως άνω κινήσεις, αποτελούν ουσιαστικά άλλο ένα "πλημμύρισμα" της αμερικανικής οικονομίας μ ε τυπωμένα δολάρια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξορκιστεί το φάντασμα μιας νέας υφεσιακής υποτροπής, στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Περιττό να πούμε ότι αυτή η αθρόα τύπωση δολαρίων και η άτοκη χρηματοδότηση, η οποία συνιστά ληστεία όλης της ανθρωπότητας, είναι πολύ δύσκολο να συνεχισθεί, πέραν των άλλων, διότι αμφισβητείται πλέον ευθέως ο παγκόσμιος ρόλος του δολαρίου μετά και την πρόσφατη υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ.


Από την άλλη το μέτρο ακόμα και αν εφαρμοστεί είναι απίθανο να πετύχει τους στόχους του, καθώς 3 έτη, μηδενισμού των επιτοκίων και αγοράς ομολόγων από την FED πρωτογενώς αλλά και στις δευτεοργενείς αγορές, δεν κατάφεραν να επανέφερουν την οικονομία των ΗΠΑ, σε τροχιά ανάκαμψης!

Αντίστοιχα, στην ευρωζώνη η ΕΚΤ, έχει αναθερμάνει το πρόγραμμα μαζικής αγοράς κρατικών ομολόγων της ευρωπεριφέρειας από τις δευτερογενείς αγορές, σε μια, μάλλον μάταιη, προσπάθεια να "μαζέψει" τα spreads τους.

Ουσιαστικά, το πρόγραμμα αυτό, ξεφορτώνει τις ευρωπαϊκές τράπεζες από επισφαλή ομόλογα και τα φορτώνει στο "ευρωπαϊκό δημόσιο" δηλαδή στην ΕΚΤ και επομένως στις πλάτες των λαών. Την ίδια στιγμή που σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται αντεργατικά μέτρα, οι λαοί υφίστανται άλλη μια ληστεία σε βάρος τους, προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες και να υπάρξει μια ανακωχή περιορισμένου χρόνου στην άνοδο των spreads στην ευρωπεριφέρεια.


Παράλληλα, το παραπάνω πρόγραμμα, διενεργείται υπό καθεστώς απαράδεκτης διαφάνειας και μυστικότητας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει (ούτε καν με καθυστέρηση ενός ή δύο μηνών) τι είδους ομόλογα διαθέτει η ΕΚΤ στο χαρτοφυλάκιό της. Το μόνο το οποίο υπάρχει είναι κατευθυνόμενες, και αμφιβόλου αξιοπιστίας διαρροές από την ίδια την ΕΚΤ...

Φυσικά, όσα ομόλογα και να αγοράσει δεν θα καταφέρει να "διώξει" την κρίση χρέους ούτε φυσικά τις συνέπειες της, καθώς οι αιτίες της, βρίσκονται στην ίδια τη λογική της ευρωζώνης. Και πλέον αυτή η κρίση χτυπάει για τα καλά τον πυρήνα της ΕΕ, καθώς υπολογίζεται πως οι γαλλικές τράπεζες έχουν έκθεση άνω των € 500 δις μόνο στα κρατικά ομόλογα Ιταλίας και Ισπανίας.

Γενικά οι πρακτικές των δύο κεντρικών τραπεζών, το μόνο που κάνουν είναι να διασώζουν τις ευρωπαϊκές και τις αμερικανικές τράπεζες, βοηθώντας παράλληλα τις πολιτικές ελίτ των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ, να κερδίσουν χρόνο, απέναντι στην έλευση μιας νέας και ίσως πολύ σφοδρότερης υποτροπής της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης...

ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ - ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Τη στιγμή, αυτή που τα φαινόμενα αποσύνθεσης της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας παροξύνονται, το μέτρος της στάσης πληρωμών στο δημόσιο χρέος, με σκοπό τη διαγραφή χωρίς όρους του μεγαλύτερου μέρους του, αποτελεί βασική προϋπόθεση, για την αξιοπρεπεια και την επιβίωση του εργαζόμενου λαού.

Παράλληλα, η έξοδος από το ευρώ μαζί με την εθνικοποίηση των τραπεζών, που ρήμαξαν τόσα χρόνια δανειολήπτες και μικροεπιχειρηματίες, αποτελούν με τη σειρά τους, βασικούς όρους για την άσκηση οποιουδήποτε μέτρου ουσιαστικής αναπτυξιακής πολιτικής με προοδευτικό πρόσημο και σοσιαλιστική προοπτική! Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα θα βουλιάξει, μαζί με τον υπόλοιπο "αναπτυγμένο" καπιταλιστικό κόσμο, βιώνοντας με ακόμα χειρότερο τρόπο από ότι χώρες όπως η Γαλλία ή οι ΗΠΑ ή ακόμα και η Ιταλία τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης!
Από το Blogger.